2 thoughts on “Кое е най-подходящото отопление за къща

 1. Здравейте, имам проект за сглобяема дървена къща със застроена площ 120 м2 на два етажа в София, местност Камбаните.
  Бих искал да знам кой би бил най-ефективня за този тип къща, която е почти пасивна, начин / система на отопление, която да може да отоплява при ниски външни температури и да поддържа 22/23 градуса вътре. Също така да не води след себе си високи сметки за отопление.
  Това, което сам успях да разбера е, че водно подово отопление и канална система с въздуховоди ( на Goodman ) са вариантите които ми допадат. Но бих желал да получа професионална консултация, която да вземе предви всички аспекти – изолация, прозорци, обеми , загуби и т.н.
  При необходимост мога да предоставя проект.
  Благодаря!

  • Здравейте, г-н Димитров, благодарим за вашия интерес!
   В отговор на вашето запитване, ще кажа, че според нас най-оптималното решение е термопомпа въздух-вода с водно подово отопление. Мощността на машината, стъпката през която ще се полагат тръбите за подово отопление, бойлер за БГВ, термостати, щрангови тръби и много други елементи ще се предложат след като бъдат направени изчисления на топлозагубите на дома ви, с оглед на строителните характеристики. За най-точна оферта/предложение, е добре да предоставите архитектурни планове на къщата и да проведем малко по-широка дискусия за определени особености.
   Или за изготвяне на примерна оферта, може да изпратите мейл с прикачен план и отговори на въпросите, включени във формата ни за запитване за термопомпи, на следния линк:
   https://www.redsun.bg/heat-pump-heating-cooling-and-hot-water-in-one/
   Най-долу на страницата.
   Оставам на разположение при въпроси и нужда.
   Пожелавам ви лек и спорен ден.
   Поздрави, Емил Анастасов!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.