4 thoughts on “What is the best heating for a house

 1. Здравейте.
  Интересувам се от термопомпа-моноблок на трифазен ток без вграден нагревател, която ще отоплява еднофамилна къща в София, кв. Горна Баня, с общ отопляем обем около 500 куб. м.
  -къщата е с топлоизолация, вкл. на покрива
  -има изградена действаща отоплителна инсталация с два котела /на ток и на пелети/ с обикновени радиатори по стаите, като този на ток е 16 кв и при работа 50% от времето идеално отfплява цялата къща
  Моля, за оферта със срок за изпълнение, крайна цена с монтаж и начин на плащане, като разбирам, че това би била една ориентировъчна оферта, която подлежи на корекции след оглед на обекта
  Моля, отделно ми оферирайте по-ефективни отоплителни тела /само като ценоразпис и съответствие на отопляем обем/, с които евентуално на следващ етап да заменя обикновените радиатори.

  • Здравейте и благодарим за проявения интерес.
   Моля предоставете имейл или телефон за връзка, за обсъждане на допълнителни подробности, както и изпращане на примерна офрета.
   Ако имате възможност отговорете на въпросите, най-долу на посочения линк и ни пратете запитването.
   https://www.redsun.bg/heat-pump-heating-cooling-and-hot-water-in-one/
   Благодарим предварително.
   Поздрави, екипът на Редсън.

 2. Здравейте, имам проект за сглобяема дървена къща със застроена площ 120 м2 на два етажа в София, местност Камбаните.
  Бих искал да знам кой би бил най-ефективня за този тип къща, която е почти пасивна, начин / система на отопление, която да може да отоплява при ниски външни температури и да поддържа 22/23 градуса вътре. Също така да не води след себе си високи сметки за отопление.
  Това, което сам успях да разбера е, че водно подово отопление и канална система с въздуховоди ( на Goodman ) са вариантите които ми допадат. Но бих желал да получа професионална консултация, която да вземе предви всички аспекти – изолация, прозорци, обеми , загуби и т.н.
  При необходимост мога да предоставя проект.
  Благодаря!

  • Здравейте, г-н Димитров, благодарим за вашия интерес!
   В отговор на вашето запитване, ще кажа, че според нас най-оптималното решение е термопомпа въздух-вода с водно подово отопление. Мощността на машината, стъпката през която ще се полагат тръбите за подово отопление, бойлер за БГВ, термостати, щрангови тръби и много други елементи ще се предложат след като бъдат направени изчисления на топлозагубите на дома ви, с оглед на строителните характеристики. За най-точна оферта/предложение, е добре да предоставите архитектурни планове на къщата и да проведем малко по-широка дискусия за определени особености.
   Или за изготвяне на примерна оферта, може да изпратите мейл с прикачен план и отговори на въпросите, включени във формата ни за запитване за термопомпи, на следния линк:
   https://www.redsun.bg/heat-pump-heating-cooling-and-hot-water-in-one/
   Най-долу на страницата.
   Оставам на разположение при въпроси и нужда.
   Пожелавам ви лек и спорен ден.
   Поздрави, Емил Анастасов!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.