Инфрачервеното отопление има много предимства в сравнение с други отоплителни системи

Икономически

Първоначалната инвестиция и монтаж на Redsun инфрачервени панели за отопление е минимална в сравнение с конвенционалните системи за отопление. Тъй като нашите инфрачервени системи не се нуждаят от поддръжка или подмяна на части, не се налагат допълнителни разходи. Redsun инфрачервени уреди загряват обектите, прилагайки принципа на топло-обмен, а не загряват въздуха (той се загрява вторично от затоплените твърди обекти). Така не се губи излишна енергия или топлина. Поради факта, че инфрачервените уреди затоплят твърдите обекти, като стени, под, мебели, предмети и други, първоначалното затопляне може да отнеме малко повече време, но веднъж затоплени, тези обекти, отдават на въздуха акумулираната си топлина в дълъг период от време. Така се получава двойно отопление в помещението, веднъж от инфрачервения радиатор и втори път от затоплените твърди обекти, от там и голямата икономичност.

Тези факти помагат да спестите до 50% от разходите за енергия за отопление!

Ако имте месечен разход за ел. енергия над 200 лв., използвайки конвенционални отоплителни системи (духалки, електрически и маслени радиатори, акумулиращи печки и др.) при употребата на Redsun инфрачервени панели за отопление ще успеете да го намалите с до 50% и ще плащане до 100-120 лв. на месец т.е. с 80-100 лв. по-малко всеки месец!

Вашата първоначална инвестиция ще бъде възстановена в рамките на един-два отоплителни сезона.


Ползи за дома

За разлика от конвенционалните нагреватели, които просто затоплят въздуха, инфрачервени уреди за отопление затоплят стените, те задържат топлината много по-дълго от въздуха и я освобождават бавно и равномерно обратно в стаята. По този начин, стените остават сухи и мухълът няма шанс да се зароди и разпространи. Със затоплени околни повърхности, както и директно отопление на човешкото тяло, благодарение на инфрачервените лъчи, вие се чувствате комфортно при по-ниски стойности на стайната температура. При използване на инфрачервени панели за отопление на определено помещение, при ежедневно проветряване, навлезлият студен въздух ще се затопли по-бързо благодарение на топлите твърди повърхности. Това довежда до допълнително спестяване на енергия, респективно по-малки сметки. Модерният и ориентиран към бъдещето дизайн ви помага да се насладите на нови възможности за интериора във Вашия дом в комбинация с най-новите технологии. Освен, че е енергийно ефективно, инфрачервеното отопление премахва влагата и мухъла по стените и създава напълно нов и приятен микро-климат в помещенията.


Здравословни

Ползи за здравето
Ползи за здравето

Redsun системи за отопление загряват стени и предмети, а не въздуха в една стая. Затова стените се запазват сухи и образуването на мухъл или конденз е почти невъзможно. Чрез приятно затоплени стени и предмети, усещането за топлина се постига с по-ниски температури в помещенията, отколкото сме свикнали, при отопление с конвенционална отоплителна система. По-ниската температура в помещението не изсушава въздуха, като по този начин увеличава влажността в помещението. Това помага да не изсъхва нашата лигавица, която е естествена защита срещу болестите. Инфрачервените вълни се използват успешно в медицината за лечение на мускулни травми и възпаления. Също така инфрачервеното лъчение има положителен ефект върху имунната ни система.


Екологични

Енергийна ефективносто от 98%, дава възможност да се използва почти цялата енергия, която се влага в системата за отоплителна цел. Това е значително подобрение в сравнение с енергийната ефективност на конвенционалните системи за отопление, която е около 50-70%. Redsun инфрачервени панели за отопление са класифицирани с ниско съдържание на електромагнитно замърсяване (IGEF) и не произвеждат никакви въглеродни емисии.